Kysy lisätietoja kuluvan vuoden Putoamissuojainten tarkastajakoulutuksista Kipinämiehiltä!

Koulutuksessa käsitellään putoamissuojainten ja pylväskenkien määräaikaistarkastukset noudattaen kulloinkin voimassa olevaa lainsäädäntöä ja ohjeita. Koulutuksessa harjoitellaan putoamissuojainten tarkastamista ja perehdytään putoamissuojainten oikeaan ja turvalliseen käyttöön.

Eri putoamissuojainmerkkien edustajat ovat läsnä koulutuksen aikana ja koulutuksessa perehdytään myös kunkin tuotemerkin tarkastuksen ja käytön erityispiirteisiin. Koulutus täyttää SFS EN 365 vaatimukset tarkastajan pätevyydestä ja sen kautta tarkastaja saa valmistajakohtaiset tuotteiden turvallisuusominaisuuksia koskevat erityistiedot.

Koulutuksenkäynyt ja sen loppukokeen läpäissyt tarkastaja saa valtuutuksen tarkastaa koulutuksen kohteena olevien tuote-merkkien putoamissuojaimet. Peruskoulutuksen jälkeen kortti on voimassa 3 vuotta ja ensimmäisen Ajankohtaispäivän jälkeen 5 vuotta.

Ilmoittautuminen koulutuksiin ja lisätietoja sisällöstä TTL eli Työterveyslaitoksen nettisivuilla.

Vuoden 2018 TTL:n Putoamisuojainten tarkastajakoulutuksia:

Putoamissuojainten määräaikaistarkastajien peruskurssi

23.5.2018 - 24.5.2018 Järvenpää

17.10.2018 - 18.10.2018 Ikaalinen

28.11.2018 - 29.11.2018 Hämeenlinna

Työssä käytettävät putoamissuojaimet tulee tarkastaa määräajoin kerran vuodessa. Määräaikaistarkastuksia saa tehdä vain valmistajan tai maahantuojan valtuuttama henkilö. Tarkastukset tulee tehdä noudattaen kunkin suojaimen tai tuotteen valmistajan ohjeita. Koulutuksen käynyt oppii putoamissuojainten määräaikaistarkastuksessa huomioitavat asiat ja suojainten turvalliset hylkäyskriteerit. Koulutus sisältää muun muassa valjaiden, köysien, liukutarrainten, nykäyksen vaimentimien, sulkurenkaiden ja pylväskenkien määräaikaistarkastuksen.

Putoamissuojaimet ovat vakavilta vaaroilta ja hengenvaaralta suojaavan III-ryhmän suojaimia. Putoamissuojainten käyttö tulee olla etukäteen suunniteltua ja työnantaja on vastuussa niiden käytöstä.

Putoamissuojainten määräaikaistarkastajien ajankohtaispäivä

22.5.2018 Järvenpää

16.10.2018 Ikaalinen

27.11.2018 Hämeenlinna

Toimiakseen oikein putoamissuojainten on oltava toimintakunnossa. Ne on tarkastettava määräajoin pätevän henkilön toimesta. Työnantaja vastaa tästä. Henkilönsuojaindirektiivin 89/686/ETY vaatimuksia selvittävä harmonisoitu standardi SFS-EN 365 määrittelee, että suojaimen valmistajan valtuuttaman pätevän henkilön on vähintään kerran vuodessa tarkastettava järjestelmä tai sen osa ja milloin valmistaja pitää tarpeellisena, huollettava se. Tästä on oltava ohjeet putoamissuojainten käyttöohjeessa.


ALLA ON TARKASTAJAKOULUTUSOHJELMASTA ESIMERKKI

Työterveyslaitos (TTL) järjesti putoamissuojainten määräaikaistarkastajien ajankohtaispäivän 17.3.2015 Ikaalisissa

Aika:

ti 17.3.2015 klo 8:30-16:30

Ilmoittautuminen:

pe 6.3.2015 mennessä TTL:n tapahtumakalenterin kautta

Paikka:

Rantasipi Ikaalinen

Osoite:

Hämyläntie 2
39500 Ikaalinen

Hinta:

370 EUR + ALV 0%, Hinta sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin, myöhemmin lähetettävän valtuutuskortin sekä ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Tapahtuman kuvaus

Toimiakseen oikein putoamissuojainten on oltava toimintakunnossa. Ne on tarkastettava määräajoin pätevän henkilön toimesta. Työnantaja vastaa tästä. Henkilönsuojaindirektiivin 89/686/ETY vaatimuksia selvittävä harmonisoitu standardi SFS-EN 365 määrittelee, että suojaimen valmistajan valtuuttaman pätevän henkilön on vähintään kerran vuodessa tarkastettava järjestelmä tai sen osa ja milloin valmistaja pitää tarpeellisena, huollettava se. Tästä on oltava ohjeet putoamissuojainten käyttöohjeessa.
Koulutus antaa riittävät tiedot tarkastajille, jotta putoamissuojaimia toimittavat yritykset voivat valtuuttaa heidät suorittamaan tarkastuksia.

Tavoite

Putoamissuojainten tarkastukseen liittyvät ajankohtaiset asiat.

Kohderyhmät

Ajankohtaispäivä on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat käyneet putoamissuojain tarkastajien peruskurssin ja heillä on valtuutuskortti minkä valtuutusaika on päättynyt tai päättymässä.

Sisältö

Tiistai 17.3.2015 klo. 8.30-16.30
- Putoamissuojainten huolto, korjaus ja kunnossapito
- Tarkastustoiminnan yleisperiaatteet
- Hylkäyskriteerit
- Putoamissuojainten standardien nykytilanne
- Putoamistapaturmat, putoamissuojaimia ja niiden käyttöä koskeva lainsäädäntö
- Nostoapuvälineet, lainsäädäntö ja määräykset

Valtuutuksen antavat yritykset: B&B Products Ab, Blue Import BIM Oy, Certex Finland Oy, Ensto Sekko Oy, Ergorej Oy, Etra Oy, Finnrappel Oy, Honeywell Safety Products, Isojoen Konehalli Oy, Kipinämies Oy, Oy Klippan Ab, Kärnä Oy, Lindström Oy, Mountain Shop Finland Oy, Multisafe Oy, Mäkelän Takomo Oy, Peltaco Oy, Procurator Oy Ab, Protecton Oy, Rautaruukki Oyj, Suojalaite Oy, Vandernet Oy, Vaude Finland ja Würth Oy

Tietoa kouluttajasta

TTL Erityisasiantuntija, Jaana Luomanen p. 030 474 2756

Lisätiedot

Majoitustarve 16.-17.3.2015 Huonekiintiö "TTL ajankohtaispäivä" 6.3.2015 mennessä. 116,- eur / yhden hengen huone / vrk, 86,- eur / henkilö / kahden hengen huoneessa / vrk

Lisätietoja koulutuksesta antaa myyntiassistentti Päivi Markkanen, puh. 030 474 2765. Työterveyslaitoksen koulutuksiin ilmoittautuminen on sitova.